Haapatie 47, Järvenpää

 

Asukas kertoi olevansa mielellään referenssinä ikkunatiivistyksen tilaamista miettiville henkilöille. Kohde oli -95 rakennettu omakotitalo jossa oli lämpöelementillä varustettu sisäpuite kahdella tiivistekerralla ja yksilasinen ulkopuite jota säästösyistä ei oltu tiivistetty ollenkaan. Tiivistimme talon kaikki ikkunat kolminkertaisesti ja ovet uratiivisteellä. Tulipa tiivistettyä samalla myös kattoluukut ja autotallin ovikin. Tiivisteenä käytettiin valkoista silikonitiivistettä silikonimassalla kiinnitettynä.

Lisää voi tiedustella Minnalta numerosta 050 545 9635

Runonlaulajantie 17, Hyvinkää


Runonlaulajantie 17 on -90 luvulla rakennettu näyttävä omakotitalo. Asukkaat olivat myymässä taloaan ja kiinteistövälittäjä oli huomauttanut tiivisteiden kunnosta. 33 aukon tiivistyksen lopputuloksen nähtyään talon rouva huokaisi että tämä olisi pitänyt tehdä jo aikaa sitten.

Keskuskatu 10, Riihimäki

 

Keskuskadulle asennettiin 85 kappaletta Dir-Air Termico 800mm prv/prs venttiiliä. Taloyhtiöstä löytyi huippuimuri mutta tuloilmaventtiilit puuttuivat tyystin. Rakennuttaja: Rakennuspalvelu SLH Oy

Hiihtomäentie 16, Helsinki

Hiihtomäentiellä asensimme kaikkiin huoneistoihin Termico prv/prs tuloilmaikkunaventtiilit sekä tiivistimme kaikki ikkunat silikonimassalla liimattavilla silikonitiivisteillä. Tiivistettäviä aukkoja oli pitkälti yli 200 ja venttiilejä vajaa puolet siitä. Alkuperäiset tuloilmanluukut oli tukittu vuosikymmenten saatossa. Isännöitsijänä toimi WKI Helsinki.

Kantotie 1, Vihti

 

Kolmen rivitalon yhtiö tilasi Dir-Air tuuletusluukkuventtiilien asennuksen koska tuloilma oli unohtunut rakennusvaiheessa tyystin. Energiatehokkaita puiteventtiilejä ei ollut mahdollista asentaa kiinteiden ikkunoiden takia. Huippuimuri imi ilmaa kokoajan sieltä mistä sitä pääsi, asukkaiden mukaan esim. pistorasioista ja kattorajan kautta. Ullakko oli myrkytetty rottien varalta joten aina kun rotta sattui kuolemaan huonoon kohtaan, huippuimuri imi hajut asuintiloihin. Nyt tuloilma on järjestetty suodattimen kautta ja ompa tuuletusluukkuihin asennettu ulkopinnalle äänenvaimennuspalkitkin jotka estävät esimerkiksi liikenteen ääniä kulkeutumasta sisälle. Isännöinnistä vastaa Isarvo.

Graniittitie 6-7, Helsinki

Graniittitie 6-7 on Helsingin korkeimmalla sijaitseva taloyhtiö. Ikkunaremontin yhteydessä uusiin ikkunoihin ei oltu tehty tuloilmaventtiilejä vaikka asunnoissa ei ole muita tuloilmareittejä. Asia korjattiin edullisesti ja alle puolessatoista viikossa 112:sta kappaleella Dir Air Termico venttiilejä. Taloyhtiöön kuuluu kaksi kuvan mukaista rakennusta.

HAMINAN KULJETUSKOMPPANIAN KASARMI

 

Rakennuksessa tiivistettiin ja rasvattiin lähes kaikki ikkunat. Ikkunatiivistyksiin käytimme laadukkaita ja pitkäikäisiä silikonimassalla liimattavia silikoniputkitiivisteitä. 

Asemankatu 52, Hyvinkää

Kohteessa korvattiin vanhat karmiventtiilit lämmöntalteenottavilla Termico tuloilmaikkunaventtiileillä. Samalla kaikkiin ikkunoihin ja oviin vaihdettiin pitkäikäiset silikonimassalla liimattavat silikoniputkitiivisteet vanhojenhapertuneiden epdm- tiivisteiden tilalle. Tiivisteiden vaihdonkin jälkeen huoneistojen alipaineet pienenivät. Koska venttiilejä on määrällisesti saman verran kuin ennenkin, voidaan todeta että tuloilmaikkunaventtiilit tuovat sisään enemmän ilmaa kuin karmiventtiilit yleensä.  Isännöitsijänä toimi Hyvinkään Kiinteistöisännät Oy